Hitaasti mutta varmasti Arielkin kartuttaa temppuvarastoaan.

Ariel osaa jo:

Istua

Maahan

Paikka

Kieri (maassa)

Ympäri (seisaaltaan pyörähtää ympäri)

Peruuttaa/ kävelee takaperin

Antaa tassun

Yläfemmat

Menee omaan petiin

Tanssii (kahdella jalalla)

Hyppää käsistä tehdyn "renkaan" läpi

Hyppää selän päälle kun menen kyykkyyn

Tämä viimeinen on Arielin erikoisuus, koska se on ainoa temppu jota Ivi ei osaa. (=jota en ole sille opettanut.) Ivi ei ole yhtä ketterä ja hyppiväinen kuin Ariel, joka oppi tämän tempun ihan melkein itsestään. Ivin sängynpetaus- tempun opettelu sujuu hyvin.

Arielkin on alun hämmentyneisyyden jälkeen oppinut tykkäämään tosi paljon temppujen opettelusta. He ovat Ivin kanssa tosi erilaisia luonteiltaan, myös tässä oppimisjutussa. Ivi on kyllä kaikin tavoin "parempi oppimaan", se on niin pennusta lähtien oppinut itse siihen ja siitä huomaa niin hyvin miten sen pienet aivot raksuttavat kun se miettii miten saisi klikkerin naksautuksen ja herkun kun opettelemme uusia juttuja. Ja Ivi myös tajuaa heti kun on tehnyt oikean jutun että sitä halusin. Toisaalta hän myös turhautuu nopeammin jos ei ymmärrä mitä haemme. 

Ariel on kyllä tajunnut klikkerin ihan hyvin, mutta sille ei riitä ihan yksi tai kaksi kertaa oikeaa toistoa että se ymmärtäisi. Arielin keskittyminen on myös edelleen ihan pikkupennun tasolla ja energiat aina katossa. Siksi olenkin nämä ensimmäiset temput opettanut sille sellaisia, missä se saa mennä vähän kovempaa ja vauhdilla. Harjoittelemme sitten välillä kärsivällisyyttä ihan vaikka odottamalla molemmat koirat paikassa vähän pidempiä aikoja. (Siis ihan joitain minuutteja, ei mitään ikuisuuksia.) Ivi nyt voisi vaikka ottaa torkut, mutta Ariel vahtii kyllä silmä kovana ja on samantien taas menossa sata lasissa kun vain on taas "vapaa".