Eli Pariisissa koiran kanssa. Voisin sanoa, että ei ehkä helpoimpia kaupunkeja/kohteita koiran kanssa matkustamiseen. Mutta onnistuu kyllä, jos koira sen kokoinen että sitä jaksaa tarvittaessa kantaa pidempiäkin matkoja ja ei ahdistu tungoksista tai valtavista ihmismassoista. (Siis ei koira eikä myöskään omistaja;) 

                            

Ivi matkalaukkukärryjen kyydissä Pariisin kentällä, kun se ei yhtään osannut kävellä niiden vierellä vaan meinasi koko ajan jäädä alle ja matkat terminaalien välillä olivat PITKIÄ... Turvallisempaa näin.

Ivin ei tosiaan ollut tarkoitus todellakaan tälle matkalle lähteä mukaan, mutta monien hiukan ikävienkin tapahtumien jälkeen päätin lähteä matkaan Ivin kanssa. 

Ensimmäinen yllätys heti lentokentällä, kun check in tiskillä tyttö kysyi että onko muuta matkatavaraa ja ilmoitti sitten, että koiran kanssa matkustaessahan ei itseasiassa saisi olla muuta käsimatkatavaraa. Siis mitä? En ollut ikinä kuullutkaan. Koiran matkasta kun vielä maksetaan aina ihan hyvä hinta koska se on "ylimääräinen matkatavara" niin aika outoa maksaa ylimääräisestä tavarasta jos se on ainoa matkatavara... Missä olisi tarkoitus kuljettaa esim. lompakkoa tai muita välttämättömiä tavaroita? No kuitenkin hän sitten sanoi että menkää vaan...

Ensimmäisellä lennolla yksi lentoemännistä näki koneeseen mennessämme että minulla on kassissa koira, ja tuli myöhemmin kysymään, että onko se maltankoira, koska hänellä on myös kotona maltankoira ja sitten juttelimme hetken siitä miten ihania nämä karvakaverit ovat. Hän myös sanoi että jos missään vaiheessa tarvitsemme vettä tai mitään muuta koiralle niin hän tuo kyllä heti. 

Pariisista takaisin päin tullessa kaikki sujuikin sitten yllättävän hyvin. Ensinnäkin jonot check inin matkalaukunjättö tiskeille olivat pitkät, ja kun kysyin että mitä pitäisi tehdä kun en voi mennä self check iniin koiran kanssa, he taluttivat minut koko jonon ohi vapaalle kassalle. Sitten sain lapun koiran matkan maksamista varten, joka oli yli puolet halvempi kuin menomatkalla, ja boarding passinkin sai samalta kassalta mihin maksoin, kun yleensä sitä joutuu lähtemään hakemaan taas check in tiskiltä. Jonossa takana oli myös nainen, jolla oli koirarattaat ja pieni cottoni vaunuissa. Luulin että rattaita harrastetaan enemmänkin vain jenkeissä mutta näköjään myös Ranskassa, kun näin useammat koirarattaat matkan aikana. En tosin tiedä miten he koneeseen olivat menossa rattaiden kanssa, kun näin heidät uudestaan vielä odotusaulassa eikä heillä näyttänyt olevan mitään erillistä kuljetuskassia...

Paluulennot sujuivat nopeasti ja helposti, ivi oli niin väsynyt matkan jäljiltä että nukkui kopassaan jo ennen kuin kone edes lähti. Viimeinen puolituntinen ennen Suomeen laskeutumista oli kieltämättä todella pitkä, koska pari riviä taaempana joku harjoitteli soittamaan "Jänis istui maassa" huuliharpulla... Koko puolituntia ja siihen asti kunnes pääsimme ulos... Ja paino sanalla HARJOITTELI. En tosin tiedä olisiko ollut yhtään miellyttävämmän kuuloista vaikka olisi kuinka hyvin soittanut, ei tuo huuliharppu nyt niin ihanalta kuulostanut. Soi vieläkin päässä kyseinen laulu. Odotin vain milloin Ivi kyllästyy vinkunaan ja ryhtyy mukaan lauluun, mutta oli ilmeisesti hyvin väsynyt kun ei mitään kassista kuulunut. 

Tässä juttua matkoista, kirjoitan nyt vielä erikseen jotain ihan itse Pariisissa vietetyistä päivistä.