Arielin turkki. On mennyttä. Tuhoutunut. Pilalla.

Nallet olivat yön hoidossa ja tulivat tänään illalla takaisin. Arielilla on huomenna tikkien poisto ja olin ottanut nyytit pois ennen kuin he lähtivät hoitoon, koska en olisi ehtinyt huoltaa niitä.

Ariel joutuu pitämään potkupukua ettei pääse nuolemaan haavaa ja tikkejä. En ole varma mitä tapahtui, ja missä ajassa tuho oli tullut, oliko Arielia harjattu ollenkaan ja oliko sillä ollut puku koko ajan päällä, mutta otin Arielilta kotona potkupuvun pois ja koko turkki jalkoja lukuunottamatta oli pahimmassa takussa mitä olen koskaan nähnyt minkään ihmisen tai eläimen karvoissa olevan. Se ei edes ollut takku, se oli... iso huopaantunut kasa turkkia selän päällä.

Liotin turkin hoitoaineessa. Kuivasin. Käytin n. puoli pulloa suihkutettavaa hoitoainetta ja revin turkin kammalla auki milli kerrallaan. Käytetty aika: noin kaksi tuntia. Turkki on vielä pitkä, mutta karvaa irtosi paljon paljon paljon ja ei se ole yhtä hieno enää... siis lähelläkään. Se on latvoista ihan rispaantunut ja ohut kauttaaltaan. 

Ensimmäinen ajatus oli, että joudun leikkaamaan koko karvan kerralla irti. Meinasi itku tulla. Tilanteeseen nähden olen tyytyväinen siihen mitä saimme pelastettua. Varoitus kaikille: älkää koskaan laittako mitään vaatetta pitkäkarvaisen koiran päälle. Ainakaan jos ette itse ole koko ajan tarkkailemassa tilannetta ja huomaamassa takkuja siinä vaiheessa kun ne alkavat syntyä.

Turkki sivusta. Näyttää pahalta mutta ei läheskään yhtä pahalta miten paha se todellisuudessa oli.

                           

Tässä kohtaa iso osa jo selvitetty. Pahimmat ehkä jäljellä.

               

Ja tässä karva joka ei selvinnyt.

               

Olen epäonnistunut.