Eilen illalla huomasin, että päivän aikana Ivin selkään lähelle niskaa oli ilmestynyt patti. Se oli aika iso, noin neljä senttiä leveä ja aika korkea, todella helposti havaittavissa. Tänä aamuna sitten lähdimme käymään eläinlääkärillä. Ivi oli saanut viimeisimmän rokotuksen viikko sitten, ja ajattelin että ehkä möykky liittyy siihen... Niin kuin arvelinkin vastaanotolla ei aamulla ollut ketään, ja lääkärisetä taputteli niskaa hetken odotusaulassa ja kysyi oliko joku hyönteinen purrut sitä. No en usko että on, eilen satoi ja tuskin edes kävimme ulkona, ja patti oli ilmestynyt vasta illalla joten ilmestyisikö hyönteisen purema niin pitkällä viiveellä... Joten lääkäri ehdotti että ehkä se on joku reaktio rokotukseen. Mutta miksi vasta viikon jälkeen?? En ollut kovin tyytyväinen koska lääkäri oli niin epämääräinen eikä oikein osannut sanoa mitään. Käski kuitenkin neljän päivän ajan laittamaan jotain kuumaa möykyn päälle 10 minuutin ajaksi kerrallaan. Ja neljän päivän päästä jos ei ole parantunut niin sitten tutkitaan lisää, eli työnnetään piikki selkään ja jotain sinne päin. Apua. Toivon todella että patti katoaisi nyt pikaisesti.

Edellisen päivän trimmauksesta oli vielä jäänyt jäljelle kynsien leikkaus, jota en ikinä jaksa tehdä samana päivänä koska se on aikamoinen operaatio. Jokaisen tassun kohdalla pitää erikseen tehdä hirveä kohtaus ja pyöriä ja kiemurrella ja vetää tassua kaikin voimin jos vain otan siitä kiinni. Vaikka olin varustautunut ankkaherkuilla tehtävä ei ollut yhtään helpompi. Onneksi kuitenkin aina, kun tassusta saa ensimmäisen kynnen leikattua, niin sitten hän antaa leikata loputkin ilman vastaväitteitä. Mutta vain tämän kyseisen tassun siis. Saimme kuitenkin operaation suoritettua ihan kohtalaisessa ajassa, ja sitten söimme paljon ankkaa.

Ivi on myös pienentynyt huomattavasti karvan leikkauksen tuloksena. Molempia valjaita piti pienentää melkein parilla sentillä etteivät ne pudonneet päältä. Niin paljon karvaa lähti. Nyt hän on taas päiväunilla, kynsien leikkausta edeltänyt painimatsi olikin kieltämättä aika rankka...