Tänään sitten kävimme ensimmäisen kerran Ivin kanssa koirakoulussa. Tarkoitus oli, että kurssilla tapaisi muita koiria ja ihmisiä ja kaikkein eniten olisin halunnut harjoitella isojen koirien kanssa olemista ja ehkä jotenkin hallussa olevissa olosuhteissa harjoitella myös vähän hihnassa tervehtimistä ja miten tätä voisi harjoitella.

No kurssin alku ei ihan vastannut odotuksiani. Olin itseasiassa todella pettynyt lähtiessämme. Sen lyhyen ajan kun oppitunti kesti, harjoittelimme klikkerin käyttöä, treenikeppiin koskemista ja koiran kutsumista eteen istumaan. Harjoittelimme nyt sitten huvikseen klikkerin kanssa, mutta Ivi on aina oppinut kaiken pienestä lähtien merkkisanaa/ääntä käyttäen niin en nyt usko että klikkeriä tässäkään vaiheessa alamme käyttämään. Eteen istumaan tulemisen Ivi myös jo osaa, vaikkakin halusi tietysti tänään seikkailla missä sattuu, etsiä välillä muilta maahan pudonneita herkkuja ja tuli koko ajan istumaan n. 20 senttiä jommalle kummalle sivulle vähän ohi. No, ehkä ei sitten ihan turha käynti ollut, harjoiteltiin siinä sitten hetki että tuli suoraan siihen eteen. Harmi että tämän olisin kyllä kotonakin voinut kymmenessä minuutissa hoitaa. Ja sitten treeniaika oli ohi.

Samaan aikaan harjoittelemassa oli toinen pieni hauva, mutta viereisessä huoneessa ja niin, että koirat eivät missään vaiheessa edes nähneet vilausta toisistaan. Ohjaaja oli käytännössä koko ajan heidän kanssaan, koska meillä ei oikein ollut mitään missä olisimme tarvinneet apua ja Ivi osasi jo kaikki jutut. Reissun kruunasi vielä se, että pihalla oli joku mies ison mustan karvakasan kanssa joka ryntäili vapaana pitkin pihaa. Ensin toisen kurssilla olleen koiran perään, jolloin mies juoksi sen kiinni ja nosti naamakarvoista ilmaan ja huusi kunnes koira alkoi itkemään. Sitten mies päästi koiran taas irti (????) ja se juoksi suoraan minun luokseni, nostin Ivin syliin (ihan automaattinen reaktio Kreikasta kulkukoiria pakoillessa opittu) ja yritin kääntää selän mutta koira hyppäsi selkääni, kunnes mies tuli sen hakemaan. Mies sanoi että ihan se on kiltti koira, no se ei paljon lohduta kun olen tullut juuri kurssilta missä luulin että koiraa totutettaisiin isompiin koiriin, ja missä niin tarkasti pidettiin huoli että koirat eivät edes toistensa häntäkarvoja nähneet vilaukselta... Muutenkin tilanne oli niin kaoottinen, kun en yhtään tiennyt missä mielentilassa koira juoksee minua päin sen jälkeen kun mies oli todella kovakouraisesti sitä kurittanut. Tuli huudettua aika ilkeästi siinä, mutta tämän miehen toiminta oli vain jotain ihan käsittämätöntä.

Mutta en siis mitenkään halua haukkua tätä valitsemaamme koirakoulua, pidän todella paljon heidän koiraystävällisistä koulutustavoistaan ja näkemyksistään. Valitettavasti en vain tiennyt että tämä kurssi alkaisi ihan alkeista, ja minulla oli ihan erilaiset odotukset. Ja koska tämä on tavallista lyhempi kurssi, meillä on nyt enää kaksi ryhmätuntia jäljellä. Toivottavasti niiden aikana näkisimme muitakin koiria ja pääsisimme harjoittelemaan jotain minkä takia kurssille ilmoittauduimme. Tällä hetkellä tuntuu, että rahat menevät vähän hukkaan. Olin jotenkin ymmärtänyt, että kurssilla olisi edes ollut samassa tilassa koiria treenaamassa, niin sama se mitä siellä olisi tehnyt, olisin ihan mielellään harjoitellut mitä vain juttuja muiden koirien läsnäollessa. Se olisi ollut Iville ihan hyvää treeniä ja uusi kokemus. Sormet ristissä ensi viikkoa kohti.