Veljestäni tuli tänään ylioppinut ja olimme vanhempieni luona juhlissa. Päivä oli mitä mainioin ja Ivi pääsi juoksemaan ympäri isoa pihaa vapaana. Vieraita kävi päivän aikana monia kyläilemässä ja tämä olikin hyvä mahdollisuus Iville päästä taas totuttelemaan vieraisiin. Siis sekä vierailulle tuleviin ihmisiin, sekä myös kokonaan ihan uusiin ja vieraisiin ihmisiin. Olin ajoittain aika yllättynyt miten rauhassa Ivi lopulta makoili vieraiden jaloissa eikä ollut tilanteesta tippaakaan stressaantunut, vaikka yleisesti kasa vieraita ihmisiä kerrallla on sille aihe pieneen paniikkiin. Tottakai kaikki otettiin melko äänekkäästi vastaan, mutta neuvoin kaikkia vieraita olemaan huomioimatta koiraa jos se haukkuu ja suurinosa tajusikin tämän eikä kiinnittänyt mitään huomiota Iviin. Osalle oli edelleen vaikea ymmärtää että huomioimatta oleminen tarkoittaa sitä että koiralle ei puhuta tai sitä ei yritetä koskea... tai edes katsota... Mutta se on ihan ymmärrettävää ettei kaikki mene odotetusti koska kaikki haluaisivat silittää pientä söpöä koiraa, vaikka se sitten haukkuisikin ihan raivopäänä... Ja itsellä sitten hölmö olo kun kieltää vain jatkuvasti että joookooooo ei yritetä huitoa kädellä sitä koiraa kun se haukkuu siinä edessä...

Annoin Iville yhden sen suosikkiluista, ja sitä syödessään se sitten tuskin edes huomasi kun uusia ihmisiä tuli alakerrasta rappusia pitkin ylös, vaikka makoilikin ihan rappusten vieressä. Haukkumiskohtausten jälkeenkin se sitten aina viimein lopetti, jos kaikki vain malttoivat olla huomaamatta sitä kun se riehui ja haukkui jaloissa. Ja sieltä Ivi löytyikin aina hetken päästä istumasta milloin kenenkin edestä ja oli iloisesti rapsutettavana, kun se vain sai mennä omalla ajallaan eikä kukaan alkanut liian innokkaasti heilumaan ja riehumaan.

Olin todella iloinen koska huomasin aivan hirveän paljon edistystä Ivissä, sen pelkohaukkuraivo- kohtaukset kestivät paljon vähemmän aikaa, ja välillä kun en ollut vähään aikaan nähnyt sitä, saatoin löytää nallen istuskelemassa jopa jonkun veljeni kavereiden sylistä. Lopulta meillä oli iso kasa vieraita ja Ivi makoili vain kaikkien keskellä, söi luutaan ja välillä melkein nukkui siinä kaiken hälinän keskellä.

Nyt olemme molemmat tosi väsyneinä kotona pitkän päivän jälkeen, ja Ivi varmasti tulee nukkumaan todella sikeästi. Uskon että Ivilläkin oli lopulta ihan mukava päivä ja se sai juoksennella ulkona, ja silittäjiäkin löytyi joka suunnasta niin paljon kun vain halusi..!