Ensi vuonna Suomessa koirat kahviloihin ja ravintoloihin.

Siis niihin, mihin kyseisen paikan omistajat päättävät lemmikkejä sallia.

Onpa hyvä koirauutinen kerrankin! Toivottavasti monet ravintolat hyödyntäisivät muutosta ja sallisivat koirat. Jota kyllä epäilen. Kesällä oli välillä ongelmallista jopa terassien kanssa kun monet kieltävät koirat jopa ulko terasseilla. Koiran kanssa kaupungilla ja ulkona liikkuessa sai välillä ihan ongelmaksi asti miettiä että mistä pääsisi ostamaan ruokaa. Ehkä ongelma vielä painottui minulla, kun olimme juuri palanneet Italiasta jossa olimme monesti tottuneet käymään Ivin kanssa yhdessä mäkkärissäkin... heh heh... (Se nyt oli aina mukavasti matkan varrella!)

Aiheesta keskustellaan jo nyt netissä paljon, ja ihmisten yleinen käsitys tuntuu olevan että koira lähtee esim. illalliselle mukaan ihan huvin vuoksi... itse lähinnä innostuin siitä, että esimerkiksi juuri matkustellessa tai kun on kesäisin menossa koiran kanssa koko päivän, pystyy löytämään paikan mistä saa ruokaa eikä tarvitse stressata siitä kuka odottaa koiran kanssa autossa/pihalla tms.puhumattakaan siitä jos on yksin liikkeellä.

Mutta, onpa kyllä mukava ja tervetullut uudistus nykyisiin lakeihin/sääntöihin. Hienoa että jotkut ovat lähteneet tällaistakin asiaa järjestämään ja onnistuneestiki vielä.

Ylen juttu aiheesta:  http://areena.yle.fi/audio/1314785425840