Törmäsin netissä keskusteluun aiheesta että Cesar Millanin koirakuiskaaja- ohjelma pitäisi poistaa televisiosta. Itse olin todella järkyttynyt huomatessani miten monet kirjoittivat Cesarin puolesta ja kutsuivat ohjelmaa mm. mahtavaksi viihteeksi ja parhaaksi koirankoulutus ohjelmaksi. Miten mitään ohjelmaa, missä lukee ruudussa että älä yritä näitä tekniikoita kotona, voi edes kutsua koiran KOULUTUS ohjelmaksi. Ehkä joku, joka nauttii koirien alistamisen katselusta, voi kutsua sitä hyväksi viihteeksi.

Itse en ole yhtään Cesarin kirjaa lukenut. Ohjelmaa olen katsonut, varsinkin aiemmin kun esim. Victoria Stilwell ei ollut vielä saanut omaa ohjelmaa ja koiraohjelmat olivat harvassa. Joskus katson mielenkiinnosta, jos jaksossa on pieni koira ja odotan kauhulla laittaako Cesar esim. maltankoiran kuristuspantaan. Olen kuitenkin iloinen, että löysin ajoissa paremmat keinot kouluttaa koiraa. Uskoisin, että kaikki tämän päivän arvostetut kouluttajat tietävät, että koirien alistus ja dominointi ovat epäkelpoja, vanhentuneita ja huonoja keinoja kouluttaa koiraa. Alistus ja dominointi; jotka ovat pääpiirteitä jokaisessa Cesarin koirakuiskaaja jaksossa.

Surullista, miten monet kertoivat kouluttavansa Cesarin metodeilla. Ja sitten kehuvat että kyllä toimii. Jopa Cesarin ohjelmassa ihmiset usein sanovat että ovat itse yrittäneet koiran selätystä, sormilla "puremista" jne. ja sitten ihmettelevät miksi aggressiivisuus on lisääntynyt. Cesar puhuu usein heidän päälleen eikä todella ole mainintaa siitä, että aggressiivisuus usein vain lisää aggressiivisuutta.

Jokainen saa kouluttaa koiraansa niin kuin itse haluaa. En kuitenkaan tiedä miksi kaikki eivät käyttäisi positiivista vahvistamista ja palkitsemista, joilla saadaan aina aikaan samat/paremmat tulokset ja samalla luottavainen ja hyvä suhde koiraan. Itse en ikinä haluaisi koiraa joka tottelee minua koska se pelkää.
Tämän paremmin koiran koulutuksesta ei ole kukaan vielä sanonut:

"Learn to Lead - Like a Partner in a Dance. -Once people approach behavior modification in this rich manner it becomes clear that training is like a dance. When partners dance as a couple, one leads and the other follows. ...Partners who have to shout out the steps or who yank their follower around don't make the cut. With animals the approach is similar."

http://drsophiayin.com/philosophy/betterway/

Ja tämä on vain minun oma mielipiteeni:)