Meillä on ollut kiireinen loppuviikko, ollaan oltu menossa ja Ivi ja Ariel olivat hoidossa pari päivää. Perjantai oli todella huono päivä. Olin juuri kiireessä lähdössä kotoa kun huomasin että Ariel nuuhkii koko ajan Ivin korvaa. Menin katsomaan että mitä siellä oikein tapahtuu, ja huomasin, että Ivin korvan alla oli punkki, ja vieressä iso patti joka näytti tosi tulehtuneelta ja siitä valui verta ja jotain nestettä. En käsitä miten en ollut huomannut sitä aikaisemmin.

Lähdimme sitten heti eläinlääkäriin, onneksi lähin on viiden minuutin kävelymatkan päässä. Lääkärissä oli tietysti kauhea ruuhka ja me olimme ainoita joilla ei ollut mitään ajanvarausta tehty. Jouduimme odottamaan tosi kauan vuoroamme, mutta olin tosi kiitollinen että lääkäri kuitenkin löysi aikaa auttaa meitäkin.

Eläinlääkäri sitten irrotti punkin ja sanoi, että se oli selvästi ihan vähän aikaa vasta ollut siinä kiinni, joka oli kiva kuulla koska minulla oli tosi paha mieli siitä etten ollut huomannut sitä. Tulehtunut patti sen sijaan oli kuulemma aika erikoisen pahasti tulehtunut eikä lääkäri osannut sanoa siihen syytä. Edellisenä päivänä olin harjannut ja kammannut Ivin kunnolla läpi enkä silloin ollut  vielä mitään huomannut. Saimme kahden viikon antibiootit ja puhdistusaineen koska patin kohdalla oli ikävä reikä ihossa ja sieltä oli myös poistettu nesteitä.

Se oli sitten Ivin ensimmäinen punkki, 2v ja 9kk iässä. Ja voin syyttää vain omaa tyhmyyttäni. Kysyin jokin aika sitten toiselta suomalaiselta koiranomistajaystävältäni että miten pitkälle syksyyn Suomessa kannattaa käyttää Frontilinea tai muuta vastaavaa tuotetta. Ja hän sanoi että ei tarvitse enää laittaa uutta tämän jälkeen kun silloin laitoin. TIEDOKSI kuitenkin mitä eläinlääkäri meille nyt kertoi: punkki/kirppukarkotteita pitäisi käyttää siihen asti kunnes lumi on kokonaan maassa ja keväällä alkaa uudestaan käyttämään heti kun nurmikkoa on näkyvissä jos haluaa punkeilta välttyä. (Varmaan kaikki tämän tietävätkin, mutta sanon nyt kuitenkin, kun meitä oli sekä minä että tämä ystäväni ainakin joilla oli asiasta epäselvyyttä.)

Harmittaa etten itse mennyt jo aikaisemmin eläinlääkäriltä asiasta kysymään silloin kun palasimme Suomeen. Ivin kanssa olemme olleet kaikki talvet siis ulkomailla, ja Kreikassa ja Italiassa käytimme Frontlinea ympäri vuoden ilman pienintäkään taukoa. Tietysti olisimme Suomessakin nyt käyttäneet sitä niin pitkälle kun tarve vaatii jos olisin tiennyt paremmin... No taas oppi jotain uutta ja voin olla parempi koiranomistaja tulevaisuudessa.

Eläinlääkärillä oli myös iso vaaka joten punnitsin molemmat tytöt, Ariel painaa tasan 2,5 kiloa ja Ivi 3,5. Onhan niissä sitten se kilo eroa niin kuin arvelinkin. Ja molemmille kuuluu hyvää, myös Iville, hän leikkii ja riehuu ihan normaalisti.