Uusi koiranruoka taas kokeilussa, tällä kertaa Acana Grasslands. Italiasta ei saanut oikein muuta syötäväksi kelpaavaa kuin Orienia, joka kyllä onkin yksi parhaista koiranruuista mitä on saatavilla. Olen kuitenkin jo pidemmän aikaa halunnut vaihtaa Acanaan, koska siinä on hiukan vähemmän proteiinia. Orienissa sitä saattaa olla liikaa näin pienelle koiralle, joka myös voi kuulemani mukaan vaikuttaa siihen että silmät vuotavat ja värjäävät. Viljaa sisältävät koiranruuat me olemme jättäneet jo kauan sitten, Orienissa “80% premium animal ingredients, 20% fruits, vegetables & botanicals, 0% grain, Acana Grasslandsissa vastaavat lukut 60% ja 40%.

Edellinen yrityksemme silmien vuotamista ja värjäämistä vastaan oli jättää kana pois. Yritettiin silloin Orien 6 fish. Nyt sitten koitetaan vähemmällä proteiinilla, Grasslandsissa lammasta ja kalaa pääosin.

Pahimmillaan Ivin tear staining oli pentuna, niin kuin lähes kaikilla maltankoirilla hampaiden vaihtuminen aiheuttaa paljon silmien vuotamista. Odotimme että kaikki pysyvät hampaat olivat paikallaan mutta pysyvien hampaiden tultua silmien vuotaminen ei loppunut kokonaan. Väheni kyllä. Sen jälkeen olemme yrittäneet kerta toisensa jälkeen uusia keinoja saada naama kokonaan valkoiseksi... Tässä muutamia mitkä joillain toimineet, meillä vaihtelevasti:

-pieni tippa omenaviinietikkaa juomaveteen joka päivä

-maustamatonta jugurttia ruuan mukana lusikallinen joka päivä

-erilaisia vatsahappoihin vaikuttavia liuoksia ja jauheita joita saa eläinkaupoista ja apteekeista

-antibiootti kuuri (meillä oli 10 päivää, silmät ei silloin vuotaneet mutta auttoi vain muutamia viikkoja kuurin jälkeen, sitten taas sama kuin ennen)

-ruokavalioon muutoksia, vuotaminen voi johtua allergioista (jotkut jättäneet pois viljat, toiset kanakuivaruuat jne)

-naaman pesu ja kuivaus ja silmähuuhteen käyttö muutaman päivän välein 

Tällä hetkellä käytämme Diamond Eye nimistä liuosta jolla pyyhin silmät joka aamu ja ilta. On auttanut hiukan, kuivattaa karvoja jonkin verran joka auttaa mutta ei koko ongelmaa ole korjannut. Tärkeintä koko hommassa on pitää naamakarvat kuivana. Bakteereita ei pääse syntymään ja karvat eivät värjäänny jos silmien ympärys on koko ajan kuiva. Pyyhin silmien sisänurkat joka kerta kun tulemme ulkoa sisään, välillä lenkin aikanakin, ja aina silloin kun ne näyttävät selvästi märiltä. Lisäksi pidän pääkarvat aina tiukasti kiinni ja muut karvat kammattuina niin etteivät ne turhaan töki ja ärsytä silmiä. Pahinta vuotaminen on tuulisena päivänä lenkin aikana kun hiekkaa ja muuta roskaa lentää. Huuhtelen myös silmät kerran viikossa normaalilla silmähuuhteella, pitäisi varmaan useammin.

Vaikka silmät täällä vuotaakin edelleen niin nyt kuitenkin tuntuu että värjääminen on joten kuten hallinnassa. Uskon että ruokavaliolla on iso merkitys ja voi joillain koirilla korjata koko ongelman. Jenkeissä sanovat että myös juomavedellä on merkitystä. Suomessa meillä juodaan ihan hanasta tulevaa vettä, ulkomailla Ivi juo vain pullovettä. Katsotaan miten nyt tällä kertaa uudella ruualla. Diamond Eyen käyttämistä jatkan ainakin käytössä olevan pullon loppuun, jos ei muuta tuotetta löydy tilalle, ehkä jatkossakin sitten. Ja jatkan varmasti ratkaisun etsimistä ja tulen testaamaan jokaista tapaa mikä on jollain toisella toiminut.

Hyviä kokemuksia olen kuullut Spa Lavish Facial Scrub nimisestä tuotteesta, jos joku tietää että kyseistä tavaraa löytyy jostain Suomesta myytävänä niin saa ilmoitella tänne olisin hyvin kiitollinen:)