Tällä viikolla oli toinen kertamme koirakoulua. Olin viime kertaan nähden todella iloinen tämänkertaisesta tunnista. Harjoittelimme kaikkien erilaisten ihmisten ja esineiden kohtaamista koska parilla muulla koiralla oli näiden kanssa ongelmia, esim. matkalaukut ja skeittilaudat. Ohjaaja teki myös minun ja Ivin kanssa kahdestaan harjoitteita joissa Ivi meni nätisti vieraan luo ja sai hyviä kokemuksia uusista ihmisistä, erityisen mukavaa että ohjaaja oli mies koska miesten kanssa Ivillä yleensä enemmän hermostuneisuutta ja pelkoa esiintyy.

Parasta oli kuitenkin, kun ohjaajat toivat oman iiiison mustan koiransa treeneihin mukaan. En ollut uskoa silmiäni kun Ivi istui kiltisti paikallaan ja minä naksuttelin ja annoin herkkuja kun iso koira käveli meidän ohi ja ympäri ja välillä sen karvat melkein koskivat Ivin naamaa. Ja Ivi vain istui eikä päästänyt ääntäkään, eikä itseasiassa edes näyttänyt mitenkään stressaantuneelta. Viereisen sermin takana oli myös toinen iso koira, josta Ivi ei oikestaan välittänyt yhtään ja lopputunnista makoili vain muutamien metrien päässä siitä sen näköisenä että nukahtaa pian.

Ennen tätä tuntia en olisi ikinä nähnyt tapahtuvaksi sitä, että iso koira kävelee meitä päin ja istuu Ivin eteen ja Ivi ei sano mitään eikä edes yritä lähteä koiraa kohti. En tiedä johtuiko muutos siitä, että iso koira oli niin hyvin koulutettu ja rauhallinen ja ei katsonut edes Iviin päin, että sitä ei sitten pelottanut sen takia. Tai ehkä syy oli se, että minulla oli niin iso luotto ohjaajaan ja siihen toiseen koiraa, koska se oli niin hallussa koko ajan, että Ivikin tiesi ettei minua hermostuta. Vaikka ohituksissa Ivi onkin ihan loistava, sille on todella pelottavaa jos toinen koira lähestyy sitä ilman että se ei selvästi ole menossa ohi. Tämä tänään nähty edistyminen olikin valtava muutos siihen nähden, että yleensä jos toinen koira kävelee suoraan Iviä kohti kun se itse istuu paikallaan ja vielä hihnassa, se vetää kauheat raivot ja haukkumiskohtaukset. Mutta uskon että meille on paremmat ajat edessä ja Ivi pääsee vielä peloistaan eroon.