Nyt ajattelimme taas testata uutta ruokaa. Puolisen vuotta selvisimme Acana Grasslandsin 13,5 kilon säkillä ja ennen kuin ostamme uuden, ajattelin että koitamme vaihtelun vuoksi jotain muuta tässä välissä. 

Kuulin tuttujen kautta että heidän isolla vaalealla koiralla oli silmät kokonaan lakanneet vuotamatta kun olivat vaihtaneet johonkin Royal Caninin hypoallergiseen ruokaan. Tällä koiralla vuotaminen oli kuitenkin lääkärin diagnoosin mukaan johtunut selvästi allergioista, ja tästä syystä en usko että meillä auttaisi. Lisäksi en halua Royal Caninia koirilleni syöttää, koska en usko että antaisin koirilleni (vaikka saisin ilmaiseksi) mitään ruokaa missä koostumuksessa ei ensimmäisenä ja ensimmäisten joukossa mainita vähintään muutamaa lihaan viittaavaa ainesosaa.

Aivan loistavat koiranruokasivut netissä ovat Dog Food Analysis- nimellä ja en ole vuosiin ostanut mitään ruokaa käymättä ensin katsomassa kyseisiltä sivuilta miten ruoka on arvosteltu ja mihin kategoriaan se sijoittuu. Sivuilta löytyy lähes kaikki markkinoilla olevat koirien kuivanappulat ja muita ruokia myös, ja sivuilla on selkeästi kerrottu mikä missäkin ruuassa on hyvää ja mikä huonoa ja annettu arvosana 1-6 tähteä. Koko koostumusluettelo käydään ruokakohtaisesti läpi ja Reviews -> search kohdasta voi helposti etsiä nimellä tuttuja koiranruokia. 

Meidän tällä hetkellä käyttämä Acana Grasslands on sivuilla viiden tähden koiranruoka, kuuden tähden listalta löytyy esim. Suomessa monessa paikassa myytävä Orijen jota meillä syötiin ennen. Itse en mielellään osta mitään, mikä on sivuilla saanut alle neljä tähteä, koska kolmen tähden ja alle menevissä ruuissa alkaa olla jos jonkinlaisia puutteita. Jos jotain kiinnostaa käydä katsomassa arvosteluja esimerkiksi siitä mitä oma koira tällä hetkellä syö niin sivut löytyvät täältä:

www.dogfoodanalysis.com/

Itsellä on muutama ruoka mielessä joita haluaisin kovasti testata, esim. jotain Innovalta, mutta Suomesta saatavuus taitaa olla ongelma. Pitää käydä kiertämässä muutamat pienemmät eläinkaupat ja katsoa mitä löytyisi.

                  

Bad hair day... and I'm still hungry... Great!