Kävimme Ivin kanssa keväiseen tapaan moikkaamassa eläinlääkäritätiä. Ivi on nyt 3v ja 3kk vanha. Todella iloista on se, että koska emme enää matkustele, Ivi tarvitsee huomattavasti vähemmän piikitystä kuin aiemmin. Vuosi sitten saadut rokotukset ovat voimassa vielä pari vuotta Suomessa ja vain kennelyskärokote puuttui. Ariel oli sen jo saanut syksyllä muiden rokotusten kanssa samalla joten halusin sen ottaa myös Iville. Ja muutenkin oli kysymyksiä ja tykkään nähdä lääkäriä perustarkastuksen merkeissä kerran vuodessa.

Viime syksynä, kun Ariel oli saapunut luoksemme, Ivi pääsi ihan huomaamatta ja yllättäen paisumaan huolestuttavan paljon. Paino nousi paljon enemmän kuin olisi mitenkään ikinä ollut toivottavaa ja pahimmillaan Ivi taisi painaa 3,6 kiloa, silloin kun punnitsimme hänet Arielin leikkauksen aikaan ja lääkäri sanoi ihan suoraan sen minkä tiesinkin: että Ivillä on kyljissä ihan kunnolla ylimääräistä.

Hiukan pienemmät annokset joka aterialla, ja ehkä myös ruokamerkin vaihto (normaalia ruokaa, eri koostumus, samaa mitä Ariel, ei mitään laihdutusnappuloita) tekivät ihmeitä ja nyt Ivi painoi 3,1 kiloa kun punnitsimme hänet tänään. Lääkäri sanoi että Ivi on nyt ihan hyvän painoinen, ei mitään laihdutusta enää ja ihan korkeintaan muutaman kymmenen grammaa olisi edes varaa pudottaa mutta sille ei ole tarvetta. Ja kyllähän Ivi näyttää ja tuntuukin nyt ihan erilaiselta kuin silloin, ja hienoa että on viimein takaisin terveessä painossa. Nyt kyllä tiedän ainakin tarkkailla molempia ja pitää painot kohdillaan. Ariel painaa siinä 2,1-2,2 kiloa ja on kyllä todella laihassa kunnossa, mutta sellainen hän on muutenkin rakenteeltaan. Ja on tietysti muutenkin pienempi kooltaan ja hiukan matalampi kuin Ivi.

Toinen mahtava uutinen oli se, että Ivin hampaat olivat ihan loistavassa kunnossa. Ivin hampaille ei ole koskaan tarvinnut tehdä mitään huoltoa tai puhdistusta, siis eläinlääkärin toimesta. Lääkäritäti sanoi, että tuskin koskaan näkee yli kolmevuotiasta maltankoiraa jolla on yhtä virheettömät ja puhtaat ja hyvässä kunnossa olevat hampaat kuin Ivillä. Tämä oli ihan mahtavaa kuulla, koska käytämme aikaa ja rahaa kyllä jos jonkin verran hampaiden hoitamiseen ja harjaukseen. Otin alusta asti ihan tosissaan sen, että vaikka maltankoira yleisesti niin perusterve rotu onkin, niin hampaat ovat ne mitkä aiheuttavat ongelmia ja ovat tällä rodulla erityishuomiota vaativat. 

Nyt on sitten lääkärikäynnit hoidettu molemmilta pitkäksi aikaa eteenpäin, tänään aloitamme vielä Frontline-rumban jota kestää sitten seuraavaan lumentuloon asti. (Kuulin tutulta että heiltä oli jo punkki löytynyt..) Olen tosi tyytyväinen ollut Frontlineen ja meillä ei koskaan ole punkkeja tai kirppuja tai mitään muutakaan näkynyt niin kauan kun olemme sitä käyttäneet, onneksi tuli nyt tämä varoituksen sana ja tajusin että on jo korkea aika suojata hauvat kaikilta ikäviltä örkeiltä.