Arielin kouluttaminen ei olekaan osoittautunut yhtään niin vaikeaksi kuin aluksi luulin. Hänellä oli vain vähän vaikeuksia päästä alkuun, kun ensimmäiset 7kk elämästä ei ollut aivoja tarvinnut käyttää minkään temppujen tai ihmisten sanojen varsinaiseen opetteluun. Ja Ariel myös oppii todella eri tavalla kuin Ivi, joten minunkin puoleltani oli ongelma siinä että piti vain keksiä oikeat tavat puhua Arielin kanssa samaa kieltä.

Juttuja jotka Ariel on oppinut:

Istu

Maahan 

Pää alas

Oma peti

Paikka (ei ihan Ivin tasolla kyllä vielä..)

Tule (tykkää tästä sanasta ennemmin kuin "tänne" joten käytämme sitä..)

Eteen

Kieri 

Ympäri

Femmat 

Tassu (joka oli TODELLA vaikea opettaa, vaikka pidin sitä yhtenä helpoimmista. Lopetin koko tempun opettamisen ja päätin ettei Arielin tarvitse sitä osata, kunnes yhtenä iltana Ariel alkoi vain huvikseen lyömään minua tassullaan jolloin käytin tilanteen hyväksi ja Ariel oppi saman tien tämän tempun)

Selkä (jota yritin opettaa Iville, mutta jonka Ariel halusikin itse oppia. Ivi ei ole mikään maailman ketterin, kun Ariel taas rakastaa sekä hyppimistä että minun päälläni seisomista joten hän oppi tämän tempun aika helposti. Eli nyt hän hyppää selkäni päälle jos menen esim. pieneen kyyryyn maahan.)