Sunnuntaina kävimme osallistumassa Koirien viitonen- tapahtumaan. En ollut uskaltanut ostaa lippua koska jos olisi ollut sadepäivä meillä olisi jäänyt kyllä tapahtuma välistä. Mutta ilma oli tosi kiva ja aurinkoinenkin, ja olimme iloiseksi yllätykseksi saaneet vapaalipun joten tottakai olimme paikalla.

Alueella oli paljon erilaisia pisteitä joissa esiteltiin esim. pelastuskoiratoimintaa tai koirahierontaa. Saimme paljon maistiaisia jotka olivat kyllä Arielille ja Iville mieliksi. Ostin myös uuden klikkerin, koska edellinen katosi jokin aika sitten enkä ole suuretsinnöistä huolimatta sitä löytynyt. Ja Ariel tuntui juuri alkavan päästä hyvin sisälle naksuttimen kanssa treenaamiseen.

                 

Ivin ehdoton lemppari oli italialainen artesaani jäätelö, jota tarjoiltiin koirille. Ariel ei tästä herkusta kummemmin välittänyt, eli Ivi sai syödä rauhassa Arielinkin annoksen. Arielista oli paljon kivempi moikkailla kaikkia kivoja  koiria joita pyöri ympärillä. Paikalla olikin todella paljon kaiken näköisiä ja kokoisia koiria. Ivikin pärjäsi tosi hienosti ja käveli ja istuskeli ihan rauhassa vaikka koiria oli joka puolella. Hän jopa lopuksi haistoi ja tervehti ihan rauhassa ja nätisti toista pientä maltankoiraa (ainoo paikalla ollutta).

Koiratanssiesitykset olivat todella hienoja ja myös Ivin koirakoulusta tuttu kouluttaja oli paikalla. Ivi muisti hänet hyvin ja kauhea kiire oli päästä moikkaamaan jo pitkän matkan päästä kun en ollut itse edes koko henkilöä vielä huomannut. 

Itse vitosen lenkki sujui myös hyvin, pienet koirat lähtivät isojen jälkeen matkaan ja tytöt jaksoivat mennä koko matkan oikein vauhdilla, kovempaakin olisivat menneet, mutta kävelimme ihan rauhassa joukon mukana. Ikinä ei kyllä näin monta koiraa ole lenkkipolulla samaan aikaan näkynyt. Lenkin päätteeksi saimme muovikassillisen näytteitä ja kaikenlaisia herkkuja ja luettavaa.

                   

Tapahtuma-alueella oli edellisenä päivänä ollut joku hevostapahtuma ja maa oli todella mutainen. Pikku kuratassut olivat kyllä pesun tarpeessa kun päästiin kotiin, Ariel sai ihan koko pesun ja kaiken tämän jälkeen energiaa oli vielä jäljellä. Viimein illalla molemmat, ja mami myös, sammuivat hyvillä mielin nukkumaan.